Изходът от пандемията COVID-19 е в масовата ваксинация, а при

...
 Изходът от пандемията COVID-19 е в масовата ваксинация, а при
Коментари Харесай

Доктор: 30 000 умряха от грипна ваксина. Спряха ли я?

 

Изходът от пандемията COVID-19 е в всеобщата имунизация, а при оценката на имунизациите би трябвало да се регистрира съотношението полза-риск. Такава позиция изрази хематологът доктор Чавдар Ботев пред Bulgaria ON AIR.

" Хората не сме същите и реакциите могат да бъдат разнообразни през другите години. Например: 30 хиляди умряли от грипна ваксина, а 4 души от AstraZeneca. Трябва да се гледа съотношението полза-риск " - разяснява доктор Ботев в предаването " Денят ON AIR ".

" Да, във всички случаи ще има проблеми, само че те ще бъдат решени ", безапелационен е той.

Медикът изясни, че поддържа имунизацията на AstraZeneca, само че би се ваксинирал с тази на Johnson & Johnson.

Относно лекуването на инфектираните със ковид доктор Ботев бе безапелационен, че кръвна плазма би трябвало да се ползва доста по-рано.

" Да се ползва в елементарните, а не в интензивните отделения, под 14-ия ден от болестта. Най-доброто решение в битката със смъртността е ранно преливане. А след седмия-осмия ден, когато се появи зной, би трябвало да е най- дейното лекуване " - съобщи хематологът.

Д-р Ботев изрече съмнение, че коронавирусът е с лабораторен генезис.

" Това е като да се каже, че някой се е прострелял 13 пъти и да се приказва за самоубийство. Тук става въпрос за политика, може да е биологично оръжие. " - уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР